مهران زند با اشاره به ضرورت بررسیهای اقلیمی در تعیین دوره بازگشت سیل لرستان گفت: با اینکه بررسی سیلابها و چگونگی وقوع و مراحل شکلگیری آن عمدتاً در حوزه علم هیدرولوژی (آبشناسی) قرار میگیرد اما شرایط جوی و خصوصاً بارش و مشخصات آن (شدت، مدت و فراوانی) بهویژه در بازه کوتاهمدت، نقش بسیار موثر و تعیینکنندهای در وقوع سیل دارد بنابراین برای تحلیل سیل ...
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: ایران چهارمین کشور سیلخیز دنیاست و حدود ۲۶ درصد از پهنه کشور در معرض سیل های شدید و طغیانی قرار دارد.
با مدیریت کاهش ریسک که بیشتر پیشگیرانه است می توان از خسارتهای بعد از سوانح طبیعی اجتناب کرد. وقتی ابعاد رخداد از ظرفیت ما برای پاسخ به حادثه فراتر باشد و آمادگی لازم نداشته باشیم با بحران مواجه می شویم، به این ترتیب می توان گفت که ما اگر شاهد بحران در منطقههای مختلف شده ایم ، برای سیل های اخیر آمادگی نداشته ایم. از شیوه پاسخ به این رخداد ها می توان ...
طبق نتایج به دست آمده از یک پژوهش علمی که توسط پژوهشگران داخلی انجام شده، می توان خاکهای شور اطراف دریاچه ارومیه را با استفاده از نوعی صمغ طبیعی موسوم به صمغ عربی اصلاح کرده و مورد استفاده قرار داد.
بعد از طغیان رودخانه های کرخه، دز و کارون و جاری شدن سیلاب در برخی مناطق خوزستان دوستداران محیط زیست با هشتگ 'هور را باز کنید' مطالبه خود را برای آبگیری هورالعظیم از سیلاب کرخه، در فضای مجازی اعلام کردند. آنها معتقدند که وزارت نفت به دلیل وجود تاسیسات نفتی متعدد در هورالعظیم مانع آبگیری این تالاب شده، به همین دلیل سیلاب به سوی شهرها و روستاهای پایین ...
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در راستای توسعه جنگلکاری گفت: امسال ۶ هزار میلیارد ریال برای توسعه جنگل کاری در مناطق زاگرس نشین هزینه می شود.
سازمان فضایی ایالات متحده (ناسا) با انتشار تازه ترین تصاویر ماهواره ای خود از دریاچه ارومیه اعلام کرد که در پی بارندگی های اخیر دریاچه ارومیه دوباره جان گرفته است. افزایش حجم ورودی آب و کاهش شوری منجر به بهبود شرایط دریاچه ارومیه و منجر به احیای آبزیانی همچون «آرتمیا»، «فیتوپلانگتون ها» و «جلبک دونالیلا» شده است.
مبارزه با ملخهای صحرایی در سیستان و بلوچستان به حدود ۱۶ هزار هکتار و در چابهار از مرز چهار هزار هکتار گذشت و روز به روز به سطح مبارزه با این آفت خطرناک افزایش می یابد.
سیلابهای فروردین ماه ۹۸ اگر چه خسارات فراوانی به جای گذاشت، اما درسهایی نیز برای ما و مسئولان نیز به همراه داشت و نقاط ضعف ما را در مدیریت منابع آبی به چالش کشید.
هفته زمین پاک، فرصتی است برای اندیشیدن به اهمیت حفظ محیط زیست در سلامت جامعه و فرصتی برای پاک زیستن و همدردی با دردها و زخم هایی که حال طبیعت را ناخوش کرده است. کارشناسان معتقدند که حفظ محیط زیست و زمین پاک در شرایط کنونی جز با مشارکت و همراهی مردم و مسئولان امکان پذیر نیست.
در دیدار فاطما وارانک معاون وزیر محیط زیست و شهرسازی جمهوری ترکیه با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان، کلانتری با توجه به موفقیتهای کشور ترکیه در مدیریت پسماند، اظهار داشت: ایران آمادگی دارد از تجربیات فنی و تخصصی ترکیه در حوزه پسماند استفاده کند.
سامانه تصفیه آب خاکستری که می تواند با استفاده از غشاهای سرامیکی نانوساختار، ۷۰ درصد آب خاکستری را طبق استانداردهای جهانی تصفیه کند و از سوی یکی از شرکتهای دانشبنیان طراحی شده، وارد فهرست بها شده است.
نشست مشترک ایران و ترکیه درخصوص مشکلات زیستمحیطی دیوار مرزی دو کشور با حضور معاون وزیر محیط زیست و شهرسازی ترکیه و معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، نمایندگان وزارتخانه های نیرو، کشور و امور خارجه، در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
ماده ۷ قانون مدیریت پسماندها بدون هیچ قید و شرطی مدیریت اجرایی پسماند به جز پسماندهای صنعتی و ویژه را در محدوده و حریم شهرها برعهده شهرداری گذاشته و براساس تعریف قانون، مدیریت اجرایی، شخصیتی حقیقی و حقوقی را شامل می شود که مسئول برنامه ریزی، ساماندهی و عملیات اجرایی، تولید، جمع آوری، ذخیره و بازیافت و دفع پردازش ها و آموزش است.
مشاور وزیر نیرو و رئیس مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی با اشاره به این که مساله سیلاب و مدیریت آن یک پدیده بدخیم (super wicked problems) تلقی میشود، بر ضرورت دخیلشدن رسانهها در برطرف کردن آن تاکید کرد.
دکتر نادرقلی ابراهیمی درحاشیه کنفرانس بینالمللی گردوغبار در جنوب غرب آسیا که در دانشگاه زابل برگزار گردید، در جمع خبرنگاران، گفت: ما در شرایطی قرار گرفتیم که علاوه بر شرایط تغییر اقلیم، دستکاری بشر بر روی حوزهها و بینظم کردن حوزههای آبخیز هم اراضی و مراکز ما را متاثر کرده است، مثلاً در منطقه سیستان کاهش ورودی حق آبه مسلم ما از کشور همسایه را منجر ...
در نشست بررسی تحلیلی وقایع سیل اخیر در ایران که عصر روز گذشته در دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، رییس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری از نبود مدیریت یکپارچه حوضههای آبخیز انتقاد کرد و بهلول علیجانی، اقلیم شناس، یکی از ویژگیهای تغییر اقلیم را افزایش پدیدههای «فرین» (حوادث جوی نادر) دانست.
با توجه به وضعیت توپوگرافی چهارمحال و بختیاری، شیب زمین و آب های روان، دفن سنتی و مکان یابی دفن زباله معضلی زیست محیطی این استان است که اگر به خوبی مدیریت نشود سلامت مردم به خطر خواهد افتاد.